Zin om de  radio-afdeling van de vzw Omroepmuseum in het Radiohuis in Leuven te bezoeken? Dan moet u zeker een afspraak met ons maken.

Onze vrijwilligers zijn allemaal voormalige radiomedewerkers. Zij begeleiden u  met enthousiasme door de VRT-tentoonstelling 100+jaar Radio en demonstereren in het museumdepot met historische toestellen hoe analoge radio gemaakt werd. Wedden dat u tussen onze antieke radiomeubels en de uitgebreide collectie oude radiotoestellen een beetje nostalgisch wordt?

Groepsbezoeken kunnen het hele jaar door georganiseerd worden, zowel in de voor- als de namiddag, maar altijd enkel na afspraak.

    U wordt onthaald met een kopje koffie of thee. De rondleiding gebeurt in kleine groepjes en duurt ruim anderhalf uur.

   Voor een groep van minimum 15 deelnemers en maximum 30 personen betaalt u 6 euro per deelnemer.

   Meer weten? Klik hier voor het contactformulier.

Individuele bezoekers ontvangen we tweemaal per jaar tijdens een speciale Bezoekersdag. De volgende onthaaldag is gepland op 19 oktober 2019. Vooraf inschrijven is absoluut nodig, het aantal inschrijvingen is beperkt.

Nuttig om weten: voor scholieren organiseert de VRT aangepaste rondleidingen op de expo 100+jaar Radio. Dat bezoek kan in combinatie met Radiowijs, een gratis lespakket om jongeren vertrouwd te maken met media.

__________________________________________