Camera BTS LDK910

camera ldk900Rond 1990 schakelt de omroep tegen snel tempo over op digitale TV-signalen. Ondertussen worden de buizencamera’s vervangen door types met CCD-sensoren. Hierdoor worden de camera’s ineens kleiner dan hun zoomlenzen! Zo ook bij deze BTS-camera, die in Breda gebouwd werd. De VRT gebruikte deze modellen in hun reportagewagens. De lens heeft een zoombereik van 44 maal, redelijk indrukwekkend, maar ook nodig om de actie van het sportveld in close up tot in de huiskamer te brengen.

Kleuren TV-camera BTS LDK 910  met Fujinon zoom

BTS (Broadcast Television Systems Inc.) was een joint venture tussen Fernseh van Bosch GmbH en Philips Broadcast, opgericht in 1986.

Op captatie-camerastatief Vinten Osprey Elite
Gebruikt op captaties.

Dit camerastatief heeft wielen met een diameter van 16 cm, zodat het ook over ongelijke
bodem kan rijden. Het is bovendien ook veel lichter dan de studiostatieven.

Details:

Camerakop BTS LDK910

Zoomlens Fujinon S 44 x 7,3

Pan/tiltkop Vinten Vector 70

Statief Vinten Osprey

Philips 32PW9763/12 (1995)

tv jaren 90PalPlus, breedbeeld in analoge kwaliteit, is de voorloper van onze huidige digitale HD. Vanaf 1995 begon de BRT met uitzendingen in deze nieuwe standaard. De Zevende Dag en Blokken waren de eerste programma’s die met de zwarte balken onder- en bovenaan uitgezonden werden.

Dit vroege breedbeeldtoestel heeft alles wat toen actueel was : echte PalPlusweergave, digitaal stereo-NICAM-geluid, Dolby Pro Logic surround, 100 hertz-beeldfrequentie, 440 pagina’s teletekstgeheugen, drie SCART-ingangen…. Met een uitgebreide afstandbediening kon de kijker ook de andere elementen van zijn audiovisuele installatie bedienen : radiotuner, versterker, videorecorder, CD-speler. Ze moesten wel van Philips zijn, natuurlijk.

Pal+ ontvanger, scherm 82 cm

L 57 B 84 H 54